Pizza na cieście grahamowym
Smacznie i zdrowo!
Każdą naszą pizzę możecie zamówić na dietetycznym cieście na bazie mąki grahamowej bez dodatkowych opłat.
Decydując się na pizzę, na cieście z mąki grahamowej, oszczędzasz swojemu organizmowi nawet do 80 kcal w porównaniu z tradycyjnym, pszennym spodem. Wypieki z mąki graham mają niski indeks glikemiczny, dlatego po ich zjedzeniu nie czujemy zmęczenia i ociężałości. Zawierają ponad dwa razy więcej błonnika, który pozwala na utrzymanie uczucia sytości, jak również obniża wchłanianie i odkładanie tłuszczu ze zjedzonego posiłku. Mąka graham zawiera więcej witamin i składników mineralnych (żelazo, wapń, magnez, fosfor, potas i witaminy z grupy B) niż mąka pszenna.
Pizza skomponowana na bazie warzyw, z mięsem najlepiej drobiowym lub chudą wędliną, serem feta lub mozzarellą z sosem pomidorowym lub czosnkowym light staje się zdrową alternatywą dania, powszechnie postrzeganego jako fast food.